Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei va fi reorganizat

Astăzi, 19 ianuarie 2024, echipa Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei a trecut în revistă rezultatele activității pentru anul 2023 în cadrul ședinței de bilanț. Împreună cu conducerea Poliției de Frontieră au analizat toate aspectele ale sarcinilor stabilite în anul precedent și neajunsurile constatate, precum și au punctat obiectivele subdiviziunii pe linie de îmbunătățire a programelor de studii, condițiilor de trai pentru elevi și compartimentului logistic.

Pe parcursul anului 2023, la Centru au fost instruiți 177 de angajați debutanți în Poliția de Frontieră, precum și au absolvit studiile de doi ani un număr de 74 de elevi. Totodată, în cadrul Centrului de Excelență au derulat un șir de cursuri specializate pentru polițiștii de frontieră, în diferite domenii de activitate: control și supraveghere a frontierei de stat, contracararea traficului ilegal de bunuri sau a materialelor periculoase, operarea dronelor etc.

Echipa Centrului de Excelență și-a trasat mai multe priorități pentru anul în curs, printre care:

  • reorganizarea Centrului în urma unei analize funcționale și instituționale;
  • elaborare unui nou plan de învățământ pentru perioada 2024 – 2029;
  • promovarea ofertei educaționale;
  • armonizarea activităților de cooperare națională/internațională cu politicile de dezvoltarea a parteneriatelor ale Poliției de Frontieră în scopul stimulării mobilității academice a cadrelor didactice și elevilor.

În contextul necesităților constatate, ce vizează infrastructura precară și supraîncărcarea programelor de studii, șeful Poliției de Frontieră Ruslan Galușca a asigurat cadrul profesoral-didactic al Centrului că o atenție deosebită va fi orientată spre soluționarea acestor aspecte. Ba mai mult că, pregătirea și formarea profesională a polițiștilor de frontieră este prioritate de bază în cadrul instituției, astfel se va investi enorm în oameni și în asigurarea lor cu tot necesarul pentru a-și îndeplini cu succes misiunile în securitatea frontierei de stat.

Total
1
Shares
Total
0
Share