Actualitate

Centrul de Excelență în Transporturi aniversează 75 de ani de la fondare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Centrul de Excelență în Transporturi aniversează astăzi, 16 aprilie, 75 de ani de la fondare. Începând cu anul 1946 procesul de studii în cadrul instituției a debutat la două specialități „Întreținerea Tehnică și Reparația Automobilelor” și „Construcția și Întreținerea Drumurilor”.

În prezent în IP Centrul de Excelență în Transporturi își desfășoară studiile 1452 de elevi la specialitățile: „Echipament electric și electronic auto”, „Exploatarea tehnică a transportului auto”, „Diagnosticarea tehnică a transportului auto”, „Exploatarea tehnică a mașinilor și utilajului pentru construcții, mentenanța drumurilor auto” și „Trafic auto”.

De-a lungul anilor, Centrul de Excelență în Transporturi a acordat o atenție deosebită colaborării cu instituțiile de învățământ din țară, cât și de peste hotare. O dovadă elocventă este colaborarea cu Universitatea Tehnică din Moldova; Universitatea Agrară de Stat din Moldova; Uniunea Transportatorilor și Drumarilor din Republica Moldova; Liceul „Marcel Callo” din or. Redon, Franța; Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș”, or. Adjud, jud. Vrancea; Colegiul Tehnic „Grigore Asachi”, or. Iași; Colegiul de Autotransport, or. Kostroma, Rusia etc.

Aceste proiecte de colaborare au contribuit de-a lungul anilor la suplinirea bazei tehnico-materiale ale instituţiei prin donaţie de automobile, piese de schimb, echipamente de diagnosticare şi literatură de specialitate.

În acest context, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a adresat sincere felicitări echipei Centrului de Excelență în Transporturi, dorindu-le, în continuare, generații de elevi sârguincioși care să devină utili pe piața muncii prin competențe și profesionalism.

loading...

Comments are closed.