Alte știri

Centrul de sănătate publică din Comrat cere înăsprirea măsurilor epidemiologice în regiunea găgăuză

Pinterest LinkedIn Tumblr

Centru de sănătate publică din Comrat cere înăsprirea măsurilor epidemiologice pe teritoriul autonomiei găgăuze. Intensificarea restricțiilor a fost propusă de șeful instituției, Ivan Hasta, la ședința de astăzi a Comisiei regionale extraordinare pentru sănătate publică, transmite Telegraph.md, cu referire la Moldpres.md

Potrivit sursei citate, Ivan Hasta a prezentat statistica infectărilor atât în țară, cât și în autonomie, precizând că în raioanele Comrat și Ceadâr-Lunga se înregistrează o creștere a numărului de îmbolnăviri de COVID-19. O stare de lucruri mai bună este doar în raionul Vulcănești, unde se notează o diminuare epidemiologică de 7%.

Potrivit șefului Centrului de sănătate publică din UTA Gagauz-Yeri, controalele efectuate în instituțiile de învățământ, precum și la agenți economici, deseori arată o atitudine „formală” față de triere și respectare a regulilor sanitare.

„În ultimele 14 zile au fost întocmite șase procese-verbale și încă două sunt în pregătire. Am identificat un caz concret, când evidența în registrul pentru trierea de dimineață s-a făcut dinainte. Deseori măștile sunt purtate de formă, de aceea vom sancționa mai des”, a spus Ivan Hasta, citat de gagauzinfo.md.

Sursa citată consideră necesară „înăsprirea măsurilor epidemiologice”, precum și controlul asupra respectării acestora. „Numai astfel vom putea scădea morbiditatea”, conform șefului Centrului de sănătate publică din autonomia găgăuză.

În ultimele 24 de ore, în UTA Gagauz-Yeri au fost confirmate 49 de cazuri de infecții cu noul coronavirus. În total, până la ziua de astăzi, în autonomie au fost înregistrate 3233 de cazuri de COVID-19. În perioada pandemiei, virusul a răpus 117 locuitori ai regiunii.

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Oleg Vasnețov

loading...

Comments are closed.