Centrul Național Anticorupție a împlinit 22 de ani de la creare

Centrul Național Anticorupție, succesorul de drept al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției, a împlinit astăzi 22 de ani de la crearea sa în data de 6 iunie 2002. Cu acest prilej, mai mulți angajați au primit distincții și diplome de stat, dar și mențiuni instituționale pentru rezultate remarcabile în activitatea de prevenire și combatere a corupției.

În discursul său, directorul CNA, Alexandr Pînzari, a specificat că instituția are o responsabilitate enormă în fața societății, pe care trebuie s-o protejeze de elementele nocive și de riscurile care pot atenta la siguranța cetățenilor. Potrivit șefului CNA, instituția dispune de capacitățile și potențialul necesar ca să poată executa această misiune, iar pe parcursul a 22 de ani a demonstrat prin fapte că efectivul Centrului este unul profesionist și dedicat meseriei.

Alexandr Pînzari: ”Avem o misiune extrem de importantă și complicată de realizat. Corupția a fost declarată drept amenințare la securitatea statului. De aceea lupta împotriva acestui fenomen este o mare responsabilitate care îi revine Centrului Național Anticorupție. De capacitățile și dedicația noastră depinde prezentul și viitorul societății noastre. În ultimii doi ani, țara noastră parcurge o perioadă dificilă, având un război la hotar. Această nenorocire a vecinilor noștri a deschis porțile și pentru o serie de crime care implică fluxuri de bani murdari, scheme financiare și tentative de a influența unele procese. Noile competențe atribuite Centrului Național Anticorupție ne-au oferit mai multe posibilități de a documenta asemenea infracțiuni. Avem dosare complexe în care am reușit să contracarăm tentativele de introducere a milioane de lei în țară și să blocăm folosirea ilegală a acestor bani. Vă îndemn să fiți la fel de vigilenți și să munciți la fel de profesionist în această direcție”.

Mesaje de felicitare cu ocazia aniversării CNA au fost transmise de către Procurorul General, Ion Munteanu și șefa sindicatelor, Angela Otean. În cadrul evenimentului festiv, mai mulți angajați au fost menționați cu distincții și diplome oferite de Președinție, Parlament și Guvern. De asemenea, ofițerii cu rezultate remarcabile în activitate s-au ales cu diferite mențiuni instituționale.

Total
0
Shares
Total
0
Share