Alte știri

Centrul tehnico-criminalistic şi expertiză judiciară al IGP a primit o donație de echipamente moderne din partea Ambasadei SUA la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, 28 mai, a avut loc evenimentul oficial de donare a unor echipamente și programe soft Centrului tehnico-criminalistic şi expertiză judiciară (CTCEJ) al IGP din partea Ambasadei SUA în Republica Moldova, transmiteTelegraph.md

Donația include echipament de traducere și unul de stocare a informațiilor, valoarea totală a căruia este de circa 121 325 dolari.

La eveniment a fost prezent, șeful Inspectoratului General al Poliției, Vadim Cojocaru, șeful adjunct al Ambasadei SUA în Republica Moldova, Martin McDowell, directorul Secției Justiție Penală și Aplicare a Legii, Timothy Buckley, managerul  de program, Anatolie Popa, angajați IGP și cei ai CTCEJ.

Astfel, sala unde sunt organizate conferințe, instruiri și alte evenimente a fost dotată cu echipament pentru traducere simultană și include seturi de receptare/căști, cabine pentru traducători, sistem pentru câteva canale de traducere, receptori cu semnal infraroșu, folosiți pentru transmiterea limbii traduse către ascultător la un nivel calitativ. De asemenea, echipamentul include și un sistem audio, microfoane radio, module de comandă, conform tuturor standardelor internaționale în domeniu, care va permite desfășurarea conferințelor științifice și forumurilor internaționale cu un număr mai mare de participanți.

Totodată, donația include și un server cu capacități de procesare și stocare a informației timp de 25 de ani. Un alt produs inovativ, oferit în cadrul donației, urmează a fi utilizat la examinarea de diferită complexitate a telefoanelor mobile, care permite extragerea datelor din dispozitivele mobile la nivel fizic și logic, utilizând unele metode de obținere a accesului la memoria internă a dispozitivului, cât și pentru extragerea datelor din aplicațiile cloud.

Donaţia a fost efectuată în baza Scrisorii de Acord între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul SUA și este o continuitate a proceselor inițiate anterior.

Citește și: Moldova și Spania își consolidează relațiile de cooperare în domeniul turismului

loading...

Comments are closed.