Social

Moldova și Spania își consolidează relațiile de cooperare în domeniul turismului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarul de stat Iuliana Drăgălin și secretarul de stat pentru comerț din cadrul Ministerului Industriei, Comerțului și Turismului al Regatului Spaniei, Xiana Mendez, au avut participat la o conferință video în cadrul căreia au discutat despre impactul crizei pandemice asupra industriei turismului și măsurile pentru sprijinirea operatorilor economici din turism, transmite Telegraph.md

De asemenea, în cadrul video conferinței au fost analizate măsurile întreprinse de autoritățile publice pentru a reduce impactul negativ asupra sectorului HoReCa, servicii, industrie, comerț, industria alimentară și alte sectoare strategice.

Iuliana Drăgălin a menționat despre posibilitatea realizării unui schimb de experiență cu Spania privind atragerea investițiilor și promovarea brandului național: „Spania este un bun exemplu pentru țara noastră în ceea ce privește dezvoltarea turistică și promovarea „brandului de țară”. În acest context, dorim să dezvoltăm un dialogul bilateral dinamic și vom aprecia experiența și asistența Spaniei în ceea ce privește dezvoltarea strategiei de dezvoltare a turismului; organizarea atelierelor și a unui schimb de bune practici”.

Totodată, secretarul de stat, a informat partea spaniolă despre o serie de platforme investiționale și a încurajat participarea companiilor spaniole în activitatea Zonelor Economice Libere, Parcurilor Industriale din Republica Moldova și Parcului IT care oferă rezidenților diferite facilități fiscale.

La rândul său, secretarul de stat pentru comerț, Xiana Mendez, a apreciat potențialul extinderii cooperării bilaterale comercial-economice, și a evaluat pozitiv reformele realizate în domeniul economic și inițiativele lansate pentru a simplifica și eficientiza activitatea agenților economici.

În Republica Moldova activează 62 întreprinderi cu capital spaniol, investițiile în capitalul social însumând circa 341,180 milioane de lei. Printre principalii parteneri investiționali ai Republicii Moldova, Spania se află pe locul 13 după volumul investițiilor în capitalul social.

Citește și: Moldovenii care au muncit legal în Turcia vor putea primi pensii, dar și alte indemnizații

loading...

Comments are closed.