Actual

Centrul Unic de Gestionare a Crizei a fost reorganizat și transferat în gestiunea IGSU al MAI

Pinterest LinkedIn Tumblr

Din 31 martie, Centrul Unic de Gestionare a Crizei a fost reorganizat și transferat pe platforma Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Anunțul a fost făcut de către secretarul General al Guvernului al Republicii Moldova, Dumitru Udrea.

„Începând de astăzi Centrul Unic de Gestionare a Crizei va fi reorganizat și transferat pe platforma IGSU al MAI. Atât timp cât fluxul de refugiați continuă, iar cei 96 de mii de refugiați au nevoie de ajutor, existența unui astfel de centrul este firească. Centrul a fost creat pentru a asigura ajutor imediat refugiaților din Ucraina”, a declarat Dumitru Udrea, în cadrul unei conferințe de presă.

Prin urmare, Centrul rămâne în subordinea Comsiei pentru Situații Excepționale, însă noul sediu va fi în cadrul sediului de dirijare a situațiilor excepționale a IGSU, municipiul Chișinău, strada Gheorghe Asachi 69.

„Scopul principal al Centrului este de a eficientiza procesele interinstituţionale pentru a concetra unitatea de efort spre realizarea obiectivelor propuse. Existența Centrului este necesară pentru a asigura reacția de urgență în cazul în care fluxul de refugiați se va majora”, a afirmat colonelul Adrian Efros, șef direcție Marele Stat Major al Armatei Naționale, privind deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale.

Totodată, secretarul Guvernului a precizat că în următoarele zile va fi publicat raportul privind cheltuielile efectuate de autorități în gestionarea crizei refugiaților. „Nu mai târziu de 15 aprilie”, a conchis Dumitru Udrea.

loading...

Comments are closed.