Cenzură politică la Parlament! Răileanu: “PAS și-a atribuit rolul de jandarm și de cenzor!”

Luni, la Parlament, s-a produs un episod care subliniază din nou direcția greșită în care se îndreaptă Republica Moldova sub guvernarea actuală, susține Adela Răileanu, deputat BCS.

Potrivit ei, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, însoțit de Ion Perju și Vladimir Golovatiuc, a ținut o conferință de presă în sala de presă a Parlamentului, unde s-a discutat despre criza profundă care afectează domeniul socio-economic din țară. După acest eveniment, socialiștii au primit o pretenție din partea echipei de comunicare a Parlamentului, care a cerut să se respecte Regulamentul modificat de PAS.

“Atunci când acest regulament a fost modificat, am avertizat că se va impune cenzura în Parlament. Și iată că suntem martori la aceste derapaje îngrijorătoare de la principiile democrației.

Aici se impune o comparație: când PAS era în opoziție, au beneficiat de toate libertățile unui stat democratic. Au blocat tribuna Parlamentului, au abuzat de sala de presă, au blocat și au rupt microfoane din sala de ședințe și s-au întrecut în dezordini. Atunci nimeni nu le-a pus piedici, întrucât aceste acțiuni au fost văzute ca un exercițiu al democrației.

După ce au pus mâna pe putere – gata cu democrația! PAS și-a atribuit rolul de jandarm și de cenzor, selectând cu strictețe cine are dreptul să vorbească în sala de presă și cine nu are acest drept. O situație greu de imaginat acum 2-3 ani, când cei din PAS cu gloata țineau discursuri și făceau declarații zilnice la Parlament.

Acum, în calitate de opoziție, noi suntem privați de drepturile noastre fundamentale de a aduce în discuție problemele care afectează oamenii din țara noastră. Acest lucru ar trebui să ne dea de gândit cu privire la “democrația de fațadă” pe care o promovează actuala guvernare.

În calitate de deputați PSRM, ne vom ține de angajamentul nostru față de cetățenii noștri și vom continua să aducem în discuție problemele reale pe care le trăiește Republica Moldova, indiferent de obstacolele care ni se pun în cale. Democrația înseamnă voce pentru toți, nu doar pentru unii privilegiați”, a declarat Răileanu.

Potrivit documentului semnat de Igor Grosu, în sala de presă a Parlamentului au acces doar demnitarii de rang înalt ai țării. Printre aceștia se numără: președintele Parlamentului, deputații, secretarul general al Parlamentului, președintele țării, prim-ministrul, membrii Guvernului și delegațiile străine.

Deși au fost acuzați public, reprezentanții PAS nu au venit cu vreo reacție.

Total
0
Shares
Total
0
Share