Alte știri

Cercetătorii au stabilit adevăratul motiv al morții lui Hitler

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deși se știe că Hitler a murit în buncărul lui din Berlin, această ipoteza fiind agreată inclusiv de istorici, încă există nenumărate zvonuri conform cărora dictatorul ar fi reușit să fugă din Germania și și-ar fi continuat viața în altă țară. Până și Stalin a contribuit la răspândirea acestor mituri, prin operațiunea denumită “Operation Myth”. Stalin dorea, la acea vreme, că lumea întreagă să creadă că americanii sau britanicii îl ascundeau pe Hitler și să asocieze, astfel, Vestul cu nazismul.

,,Dinții sunt autentici, nu există niciun fel de dubiu în acest sens. Studiul nostru dovedește foarte clar că Hitler a murit în ’45, în buncărului lui.”, a spus profesorul Philippe Charlier, citat de agenția de presă AFP. “Prin urmare, cu ocazia asta putem, în sfârșit, să infirmam toate teoriile conspirației. Hitler nu a fugit în Argentina cu submarinul, așa cum cred unii. Și nici nu trăiește într-o baza din Antarctica, așa cum par să creadă alții.”, a adăugat Charlier.

La sfârșitul lui aprilie 1945, în timp ce forțele sovietice invadau Berlinul, dictatorul își dicta testamentul și urmă să se sinucidă în scurt timp. Cu două zile înainte de sinuciderea să, Mussolini fusese împușcat și atârnat de picioare într-o suburbiedin Milano. Hitler știa că o soartă asemănătoare era inevitabilă. Astfel că, în 30 aprilie, corpul lui și al soției sale, Eva Braun, au fost descoperite într-un buncăr, scrie yoda.ro.

Șeful KGB de la acea vreme, Yuri Andropov, a ordonat ca rămășițele să fie aruncate în râul Biederitz, pentru ca buncărul să nu devină un loc de pelerinaj pentru naziști și fasciști, însă Armata Roșie a decis, totuși, să păstreze mandibula și o parte din craniu, care au fost transferate, succesiv, în arhive, la Moscova.

În urmă cu o lună, după mai multe luni de negocieri, serviciile secrete din Rusia le-au permis, în sfârșit, cercetătorilor să analizeze fragmente din craniul și dinții dictatorului. Cercetătorilor nu le-a fost permis să preleveze probe din craniu, însă bucată de craniu analizată conținea o gaură produsă de un glonț.

Imaginile cu dantură dictatorului, publicate în paginile studiului, arată că majoritatea dinților dictatorului erau falși, confecționat din metal. ,,În momentul morții, deși avea 56 de ani, Hitler mai avea doar patru dinți.”, a mai spus profesorul Charlier. Câțiva dinți prezentau urme albastre, care sugerează, potrivit cercetătorilor, “o reacție chimică între cianură și metalul din care au fost confecționați”.

Nu îl ultimul rând, dinții lui Hitler au infirmat și un alt mit legat de viața fostului dictator: cercetătorii spunc a dinții lui nu sunt cei ai unui om care preferă să mănânce carne, ci mai degrabă ai unui vegetarian.

loading...

Comments are closed.