Cererea lui Gheorghe Cavcaliuc pentru Procuratura Generală, în contextul audierilor de la Sângerei

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a trimis ieri o cerere Procuraturii Generale, prin care a anunțat că nu se va prezenta prezenta, astăzi, la 10:00 la Procuratura Sângerei și a enumerat motivele sale.

”PRIMUL și cel mai important motiv: pe 7 iulie am transmis repetat (!) Procuraturii Generale cererea de RECUZARE a întregului corp de procurori din cadrul Procuraturii raionului Sângerei, în special a procurorului Ludmila Zaharia, precum și de retragere a acestui dosar din gestiunea procuraturii raionului Sângerei, cu transmiterea altui organ de urmărire penală, dintr-o altă unitate administrativ-teritorială, ori procuraturii specializate.

Nici până acum NU AM PRIMIT un răspuns la această cerere, în schimb am fost citat din nou de același procuror Ludmila Zaharia, care este în conflict de interese direct cu mine.

Am justificat neîncrederea în procurorul Ludmila Zaharia prin faptul că:

1. Ea este părtinitoare. Soțul ei este fostul meu subaltern, pe care l-am sancționat în 2018 pentru falsificarea proceselor-verbale și a sumelor amenzilor.
2. Cred că ea este șantajabilă. Soțul ei a lovit cu mașina un biciclist și a fugit de la locul accidentului. Din acest motiv, pe numele soțului Ludmilei Zaharia tocmai în 2020 a fost pornit un dosar penal.
3. Am dubii privind integritatea ei. Ludmila Zaharia periodic declara zeci de mii de euro în calitate de ”cadouri”.
4. Pe parcursul anchetei, ea în repetate rânduri a încălcat legea și chiar în plină campanie electorală a încercat să mă rețină ilegal, solicitând acordul CEC.
5. Am dubii privind calitățile ei profesionale. Ludmila Zaharia a fost anterior sancționată disciplinar pentru neprofesionalism.

Procuratura Generală a ignorat argumentele mele și probele prezentate.

Al doilea motiv. Avocatul meu este, până pe 30 iulie, în concediu anual programat, în momentul de față fiind în afara Republicii Moldova.

Imediat după revenirea avocatului din concediu și satisfacerea de către Procuratura Generală a solicitării mele de recuzare a procurorului, cu plăcere mă voi prezenta în fața organului de urmărire penală.

Atrag atenția repetat presei că pe 7 iulie am organizat o conferință de presă, la care am explicat cu lux de amănunte de ce consider că acest dosar are conotații politice.

Am argumentat neîncrederea mea față de procurorul de caz și întreaga procuratură din Sângerei. Colegii mei au încercat să ia legătura cu procurori de diferite nivele, la telefon, dar nu a urmat nici un răspuns.

Știu, sunt conștient că intimidările și presiunile asupra mea și a colegilor mei din partidul PACE sunt și vor fi enorme, acum se încearcă inventarea diferitelor povești, presiuni enorme și șantaj asupra foștilor colegi, doar să pronunțe numele Cavcaliuc, ca să mă compromită.

Vreau să-i dezamăgesc, eu am mai mult caracter și voință decât mizeria pe care ei o pot inventa sau înscena și voi rezista, îmi voi demonstra nevinovăția și ca în cazul procurorului Zaharia, voi veni cu probe – cine și de ce este interesat orchestrat să mă denigreze și să mă reducă la tăcere”, este declarația lui Cavcaliuc, liderul PACE.

Total
0
Shares
Total
0
Share