Actual

Cererile din domeniul cetățeniei RM pot fi depuse la toate centrele multifuncționale din mun. Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe parcursul anului 2022, în contextul evenimentelor din Ucraina s-a atestat o creștere semnificativă a numărului de aplicanți la cetățenia Republicii Moldova. Potrivit datelor din Registrul de stat al populației, în raport cu anul 2021, în anul 2022 numărul cererilor pentru cetățenia Republicii Moldova a crescut de la 7168 la 10799.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În aceste condiții, a fost luată decizia ca cetățenii să aibă posibilitatea să depună cererile de dobândire și redobândire a cetățeniei Republicii Moldova la toate centrele multifuncționale din țară și din municipiul Chișinău. Anterior, în ceea ce privește municipiul Chișinău, cererile puteau fi depuse doar la Secția cetățenie a Agenției Servicii Publice (str. Pușkin, 42).

Astfel, începând cu data de 3 ianuarie 2023, centrele multifuncționale din mun. Chișinău (nr.1, 2, 3, 4 și 5) vor presta spectrul complet de servicii în materie de cetățenie și anume, vor recepționa cererile pentru:

  • dobândirea cetățeniei Republicii Moldova prin recunoaștere;
  • dobândirea cetățeniei Republicii Moldova prin naturalizare;
  • redobândirea cetățeniei Republicii Moldova;
  • abrogarea Decretului sau a unei părți din Decretul Președintelui Republicii Moldova privind aprobarea renunțării la cetățenia Republicii Moldova;
  • determinarea apartenenței la cetățenia Republicii Moldova;
  • eliberarea adeverinței privind apartenența sau neapartenența persoanelor la cetățenia Republicii Moldova.

Informația cu privire la documentele necesare și termenul de examinare a cererilor în materie de cetățenie, precum și adresele juridice ale subdiviziunilor teritoriale și datele de contact pot fi vizualizate pe pagina web oficială a Agenției Servicii Publice, accesând link-ul.

loading...

Comments are closed.