Social

Cererile pentru stabilirea/reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă și pensiei de dizabilitate pot fi depuse în regim online

Pinterest LinkedIn Tumblr

Începând cu 01 ianuarie 2022 cererile pentru stabilirea pensiei pentru limită de vârstă și pensiei de dizabilitate, precum și cererile pentru reexaminarea acestora în condițiile cadrului normativ, pot fi depuse în regim online.

Astfel, pe pagina-web oficială a Casei Națională de Asigurări Sociale www.cnas.gov.md, prin accesarea bannerului corespunzător, „e-Cerere. Stabilire pensie” și „e-Cerere. Reexaminare pensie” aveți posibilitatea de a depune online cererea de solicitare a prestației sociale necesare.

Implementarea acestor servicii se încadrează în obiectivul modernizării serviciilor publice prestate cetățenilor, precum și a transformării digitale. Totodată încurajăm utilizarea serviciilor electronice existente așa ca „e-Cerere Indemnizaţii”, care oferă posibilitate familiilor cu copii să depună online cererea de solicitare a următoarelor:

  • indemnizaţiei unice la naşterea copilului;
  • indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului;
  • indemnizaţiei lunare pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani;
  • indemnizaţiei lunare de suport pentru creşterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai mulţi copii născuţi dintr-o singură sarcină;
  • indemnizaţiei paternale.

Serviciile electronice implementate de Casa Națională de Asigurări Sociale oferă comoditate, operativitate și transparență. Principalele avantaje în utilizarea acestora sunt rapiditatea și accesibilitatea lor într-un interval scurt de timp.

Comunicat de presă.

loading...

Comments are closed.