Actualitate

Certificatele de vaccinare împotriva COVID-19 emise de autorităţile din Republica Moldova sunt recunoscute în Cehia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova a fost inclusă luni, 23 august, în lista statelor ale căror certificate de vaccinare sunt recunoscute în Republica Cehă. Despre aceasta a anunţat Ministerul de Externe de la Chişinău, prin intermediul Ambasadei Republica Moldova în Praga.

„Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), cu referire la Ambasada Republicii Moldova la Praga, informează că pe data de 23 august, autorităţile Republicii Cehe au anunţat despre faptul că cetăţenii statelor terţe pot intra în Republica Cehă indiferent de scopul vizitei, în situaţia în care deţin un certificat recunoscut în Cehia privind vaccinarea completă şi nu prezintă simptome caracteristice infecţiei cu COVID-19. Concomitent, Republica Moldova a fost inclusă în lista statelor ale căror certificate de vaccinare sunt recunoscute în Republica Cehă”, precizează biroul de presă al MAEIE.

Astfel, intrarea cetăţenilor Republicii Moldova (cu paşaport biometric) în scopuri turistice sau vizite neesenţiale este permisă, dacă persoana a finalizat cursul de vaccinare cu cel puţin 14 zile în urmă şi are un certificat în acest sens. Persoanele care călătoresc în Republica Cehă, trebuie să respecte regulile epidemiologice şi să completeze formularul de sosire, pe care îl găsiţi aici.

În ceea ce priveşte clasificarea conform categoriilor de risc, Republica Moldova rămâne clasificată în zona cu risc foarte ridicat, Zona roşie închis / bordo. Informaţii despre alertele de călătorie actualizate pot fi consultate pe pagina web a MAEIE.

Citește și: DOC // CNESP vine cu noi recomandări și decizii privind situația epidemiologică din Republica Moldova

loading...

Comments are closed.