Alte știri

Certificatul unei aeronave din flota Air Moldova, suspendat în urma unui accident pe Aeroportul din Domodedovo

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea Aeronautică Civilă a suspendat Certificatul de Navigabilitate pentru aeronava implicată în incidentul de pe Aeroportul din Domodedovo. La moment se fac verificările de rigoare pentru a constata starea tehnica a aeronavei. 

În calitate de măsură de asigurare a siguranței zborurilor, AAC a suspendat Certificatul de Navigabilitate pentru aeronava implicată în incident până la implementarea recomandărilor de reparație a producătorului de aeronave Airbus. Adițional la programul de supraveghere anual, în cazul unor evenimente aeronautice, Autoritatea Aeronautică Civilă ectuează inspecții suplimentare a agenților aeronautici.

Amintim că o aeronavă Airbus A321 a companiei Air Moldova a ratat aterizarea și a fost implicată într-un mic accident pe Aeroportul Domodedovo di Moscova. În timpul apropierii către pistă, aeronava a intrat într-o forfecare de vânt și a fost nevoită să rateze aterizarea.

După prima procedură de ratare totuși aeronava a aterizat, însă, după examinarea pistei și a fuselajului aeronavei, s-a constatat că aeronava a lovit pista cu coada fuselajului.

Citește și: O aeronavă AirMoldova ar fi ratat aterizarea pe aeroportul Domodedovo, după care a fost implicată într-un mic accident

loading...

Comments are closed.