Actual

Cetățean al Republicii Moldova vizat într-o cauză penală instrumentată de Procuratura Anticorupție, pentru spălarea a circa 30 milioane lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

La 29 noiembrie 2021, procurorii anticorupție în comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au efectuat mai multe percheziții, în cadrul unei cauze penale, în care este vizat un cetățean al Republicii Moldova, care deține concomitent și cetățenia unui alt stat, fiind bănuit pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari (art.243 alin.(3) din Codul penal), în sumă de circa 30 mln lei.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, acestuia i se incriminează faptul că, a organizat o schemă infracțională, prin care în scopul de a tăinui sau de a deghiza originea ilicită a banilor obținuți ilegal ca urmare a comiterii altor infracțiuni pe teritoriul altui stat, li-a oferit un statut legal pe teritoriul Republicii Moldova prin procurarea mai multor bunuri mobile și imobile.

Remarcăm că, în rezultatul perchezițiilor efectuate au fost ridicate mijloace electronice de comunicare, documente și înscrisuri de ciornă, care vor fi examinate de către procurori, după care ulterior urmează să le fie dată o apreciere juridică.

Despre acțiunile întreprinse și soluția emisă pe caz, Procuratura Anticorupție va informa opinia publică, revenind cu informații suplimentare.
Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

loading...

Comments are closed.