Social

Cetățean ucrainean, cercetat penal pentru trecerea clandestină a frontierei de stat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Polițiștii de frontieră au depistat un cetățean ucrainean în timp de traversa ilegal frontiera de stat. Bărbatul și-a justifcat gestul prin faptul că era în căutare de un loc de trai mai bun, dar și de un loc de muncă plătit. Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, persoana fiind reținută pe direcția localităților de frontieră Palanca, transmite Telegraph.md

Pentru documentarea cazului, persoana a fost escortată la sediul Sectorului.

Astfel, urmare a verificărilor amănunțite, dar și schimbului de informații cu grănicerii ucraineni, s-a stabilit că tânărul este locuitor al satului Udobnoe, raionul Belgorod Dnestrovsk, Ucraina. În declarații, acesta a recunoscut că a traversat ilegal frontiera de stat din lipsa actelor de călătorie, restricțiilor impuse în perioada pandemică, dar și din dorința de a-și găși un loc de trai mai bun.

Conform acordului de readmisie dintre state, cetățeanul a fost transmis părții ucrainene. Cazul este în continuare cercetat de către ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției regionale Est, pe faptul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

loading...

Comments are closed.