Externe

Cetățenia Emiratelor Arabe Unite va putea fi acordată în premieră străinilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Emiratele Arabe Unite au anunțat că vor acorda cetățenie străinilor, acest lucru fiind în premieră pentru regiunea Golfului. Această decizie reprezintă o schimbare majoră de direcție, pentru o țară a cărei economie depinde de expatriați, care își capătă dreptul de rezidență doar cu ajutorul vizei de angajare, transmite Telegraph.md, cu referire la Diez.md

Conform anunțului, paşaportul pentru Emiratele Arabe Unite, care este considerat unul dintre cele mai bune din lume pentru mobilitate, va fi oferit străinilor de vază şi profesioniştilor, precum: investitori, medici, specialişti, inventatori, cercetători, persoane talentate, intelectuali, artişti şi familiile lor; transmite Reuters.

Măsura are rolul să aprecieze persoanele talentate şi competente prezente în Emirate şi să atragă mai multe minţi strălucite în comunitatea Emiratelor, într-un mod care să contribuie la dezvoltarea şi prosperitatea ţării”, se menționează în cadrul comunicatului.

Străinii însă, nu pot să depună cerere pentru cetăţenie, ci trebuie să fie nominalizaţi de membri ai familiei regale sau de oficiali, iar ultimul cuvînt în luarea deciziei finale va reveni guvernului ţării.

Citește și: Uniunea Europeană înăsprește regulile pentru cei care vin din țări non-UE, inclusiv Marea Britanie

loading...

Comments are closed.