Actual

Cetățenii, care de 9 mai vor purta panglica Sf. Gheorghe riscă amenzi, spune Gavrilița

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cetățenii, care în ziua de 9 mai vor purta panglica Sfântului Gheorghe, riscă să fie sancționați, dacă legea care interzice acest lucru va intra în vigoare în următoarele săptămâni. Anunțul a fot făcut de către premierul Natalia Gavrilița, la un post privat de televiziune.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Trebuie să fie aplicată legea, nu știu care va fi formula finală în lege, dar trebuie aplicate sancțiunile„, a declarat Gavrilița.

Unul dintre autorii inițiativei, deputatul PAS, Lilian Carp, a declarat că legea va intra în vigoare în „o săptămână-două, cel mult”. Potrivit documentului, confecționarea, vânzarea, răspândirea, dar și utilizarea în public a acestor atribute și simboluri utilizate în război se va sancționa cu amenzi cuprinse între 4 500 și 9 000 de lei sau de la 30 la 60 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității – pentru persoanele fizice. Pentru persoanele juridice sau cele cu funcții de răspundere sunt prevăzute amenzi cuprinse între 9 000 și 18 000 de lei. Agentul constatator va fi Ministerul Afacerilor de Interne prin organele de poliție.

loading...

Comments are closed.