Cetățenii din 47 de state vor putea lucra în Republica Moldova fără permis de muncă

Cetățenii din 47 de state vor putea lucra în Republica Moldova fără a fi nevoiți să-și perfecteze un permis de muncă. Lista țărilor ai căror cetățeni vor putea beneficia de aceste facilități a fost extinsă astăzi de Guvern.

Printre cele 20 de state adăugate suplimentar în listă se numără Canada, Confederația Elvețiană, Georgia, Islanda, Japonia, Norvegia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Turcia, Statele Unite ale Americii, Ucraina.

Astfel, locuitorii statelor vizate vor putea munci pe teritoriul Republicii Moldova, până la 90 de zile, fără permis de muncă și doar în baza vizei, a dreptului de aflare sau a dreptului de ședere provizorie.

„Am extins lista țărilor cetățenii cărora pot munci în Moldova fără permis de muncă. Acum cetățenii din 47 de țări pot lucra în Moldova fără permis de muncă, doar în baza vizei, a dreptului de aflare sau a dreptului de ședere provizorie”, a afirmat vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Decizia vine să completeze o hotărâre aprobată în luna iunie a anului trecut, atunci când au fost eliminate aceleași restricții pentru cetățenii statelor Uniunii Europene.

Total
0
Shares
Total
0
Share