Cetățenii moldoveni evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în Republica Moldova

36 cetățeni moldoveni, din Fâșia Gaza, au reușit să se evacueze prin punctul de trecere a frontierei Rafah, către Republica Arabă Egipt.

Cetățenilor moldoveni evacuați le-au fost asigurate mijloacele de transport până la Cairo, asigurările medicale, alimente, precum şi produse de strictă necesitate. Pe traseul Rafah – Cairo, securitatea transportului cetățenilor Republicii Moldova a fost asigurată cu sprijinul autorităților egiptene. De la Cairo, cetățenii moldoveni, împreună cu cetățenii români evacuați au ajuns la București cu un avion pus la dispoziție de către Ministerul Afacerilor Externe al României.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și misiunile diplomatice ale țării mențin o legătură constantă cu autoritățile statelor implicate în cadrul operațiunii de repatriere, inclusiv Statul Israel, Egipt, România și Ucraina, în vederea desfășurării în bune condiții a acesteia.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) recomandă cetățenilor din regiunea respectivă, care încă nu au furnizat informații despre prezența lor, să ia legătura cu misiunea diplomatică pentru a comunica datele lor de contact. Aceasta va asigura o comunicare continuă cu Ambasada.

Total
0
Shares
Total
0
Share