Social

Cheia somnului sănătos și dulce! Află cum îl poți realiza

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cercetătorii care studiază somnul știu cum poți dormi mai bine și mai sănătos! Chiar dacă sună ciudat, specialiștii spun că locurile izolate produc o serie de schimbări în organismul uman, inclusiv la nivel psihic.

Se pare că atunci când corpul tău nu mai este expus la lumina soarelui și ești izolat de restul lumii, ciclurile tale de somn suferă modificări. Cel puțin aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii după ce au efectuat mai multe experimente, relatează realitatea.net

Mai exact, în cadrul unui experiment, cercetătorii Josie Laures și Antoine Senni au locuit timp de câteva săptămâni într-o peșteră, în spații diferite, izolați unul de celălalt. În mod paradoxal, amândoi au avut impresia că a trecut mult mai puțin timp decât în realitate. Care este explicația?

Ei bine, fiind izolați și neavând prea multe obiecte prin care să-și găsească o preocupare, au avut tendința să doarmă mult mai mult, nu constant, dar, în total, somnul s-a întins pe un interval de 30 de ore.

Pe tot parcursul, exploratorii au fost monitorizați la suprafață de alți cercetători, care le-au studiat semnele vitale și modul în care sănătatea avea de suferit. Astfel, au descperit că natura noastră, de specie diurnă, ne face să fim sensibili la lumina soarelui. Din acest motiv, în momentul în care nu mai suntem expuși la soare, corpul nostru nu mai este conștient de trecerea orelor și, implicit, a zilelor.

Nici măcar ora de culcare nu mai ști când e, așa că organismul tău, pentru a se proteja, intră preventiv în stare de somnolență. Problema e că uneori, acest mecanism poate să te și afecteze (iremediabil) pe plan psihic.

loading...

Comments are closed.