Politic

Chiar dacă Președintele Dodon le-a interzis s-o facă, Premierul Filip asigură că militarii moldoveni vor participa la exerciţii de instruire în Ucraina

Pinterest LinkedIn Tumblr

Militarii moldoveni vor participa la exerciţii de instruire în Ucraina, pentru a face mai puternică armata. Declarația a fost făcută de către premierul Pavel Filip în debutul şedinţei de Guvern. Mai mult, prim-ministrul a solicitat introducerea pe ordinea de zi a şedinţei a unei hotărâri privind participarea militarilor la exerciții de instruire din afara ţării.

Pavel Filip a comentat și decizia președintelui Igor Dodon de a interzice militarilor moldoveni din ţara noastră să participe la exerciţiile militare din Ucraina.

„Şeful statului a refuzat participarea contingentului moldovenesc la exerciţii militare în Ucraina. Este al şaselea refuz, pentru că au mai fost altele 5. În mare parte bugetul pentru aplicaţii şi instruiri e oferit de partenerii noştri de dezvolare. Neparticiparea la aceste deja 6 instruiri ar costa mai mult de 5 milioane de lei. Nu pot înţelege care sunt argumentele. Nu sunt argumente şi temeiuri plauzibile. Nu cred că cineva vrea o armată slabă. Trebuie să clarificăm această situaţie. Sa introducem o hotărâre de guvern pe ordinea de zi privind participarea militarilor la stagiul de zi în Ucraina”, a precizat premierul Pavel Filip.

Menţionăm că preşedintele ţării, Igor Dodon, a interzis participarea contingentului moldovenesc în exerciţii militare în Ucraina „Rapid Trident”.

loading...

Write A Comment