Alte știri

Chicu: „Dacă ne ducem la OrheiLand, în Italia nu ne ducem”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Chicu spune că, deși Moldova a înregistrat o dinamică îmbucurătoare a numărului de cazuri, starea de urgență a trebuit să fie extinsă până la 31 iulie. Totodată, acesta atenționează că în cazul în care cetățenii nu vor respecta măsurile de restricție, atunci aceasta ar putea fi înăsprite, scrie tv8.md

Creștere record a numărului de infectări cu COVID-19 într-un stat din SUA

„A fost necesar să luăm această decizie în primul rând pentru a menține acest trend, această dinamică, dar și considerând evoluțiile pe plan internațional și regional. Din păcate în lume avem o creștere exponențială de cazuri. Mai multe țări în aceste condiții reintroduc restricții de circulație, inclusiv pentru R. Moldova. Săptămâna trecută ați observat restricții în Italia, avem informații că peste weekend Ungaria și alte țări”, a declarat Chicu.

Potrivit lui, aceste restricții se vor menține atâta timp cât situația nu revine sub control în Europa și la noi.

OMS a raportat duminică o creștere record a cazurilor globale de coronavirus

„Noi, ca societate, cetățeni, trebuie să manifestăm și noi responsabilitate pentru că atâta timp cât noi nu vom respecta regulile, vom prefera să mergem în microbuze și autocare la Orheiland, calea în Ungaria și Italia nu poate fi deschisă. Noi trebuie să acționăm conștient, nu la nivel de emoții și sentimente, nu la nivel de preferințe politice sau plăți din partea unor partide politice. Dacă noi nu o să respectăm vom sta închiși în căsuța noastră. Putem să ne indignăm cât dorim, putem să blamăm Guvernul, putem să blamăm miniștrii, dar dacă nu respectăm, dacă ne ducem la Orheiland, în Italia nu ne ducem, asta trebuie să o înțelegem”, a menționat Chicu.

Premierul a rugat cetățenii să manifeste responsabilitate maximă, iar acolo unde se poate de limitat unele obișnuințe, unele deprinderi să o facem și să fim solidari cu toată lumea.

„În Europa se introduc restricții, inclusiv Horeca, inclusiv alte activități, din păcate va trebui să o facem și noi dacă ajungem în această situație”, a mai precizat premierul.

Republica Moldova // 12 793 persoane au fost tratate de COVID-19

loading...

Comments are closed.