Alte știri

China a adus pe scena Festivalului „Mărțișor” un concert de muzică mongolă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un concert de muzică tradițională mongolă a avut loc miercuri, 7 martie, la Chișinău, în cadrul Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”. Ambasada Republicii Populare Chineze și Filarmonica Națională „Serghei Lnchevici” au oferit spectatorilor posibilitatea să aplaude pasionat ansamblul Anda Union, care a interpretat melodii străvechi mongole la instrumente speciale, inclusiv folosind tehnici de interpretare guturală a melodiilor vocale, transmite IPN.

Formația Anda Union vine din regiunea autonomă Mongolia Interioară a Chinei. Trupa a concertat în mai mult de 30 de țări ale lumii, iar la Chișinău au interpretat melodii precum: Drinking Song, Homeland, Hoomei & Derlcha, Buriat Song, Jangar etc.

Potrivit ambasadorului Chinei în Republica Moldova, Zhang Yinghong, Festivalul „Mărțișor” a devenit una dintre cele mai glorioase evenimente din Moldova servind ca o platformă pentru schimbul cultural și artistic între diferite țări. An de an, China participă cu ansambluri artistice, dedicând poporului moldovenesc diferite programe cu specific chinezesc autentic.

Nivelul relațiilor dinte două țări depinde de relațiile dintre popoarele acestora, iar relațiile de prietenie dintre două popoare se bazează pe înțelegere profundă. Ținând cont că China și Moldova sunt deschise spre colaborare, prietenia existentă între țările noastre reprezintă un imbold imens spre cooperare în toate domeniile”, a spus Zhang Yinghong.

Prezent la eveniment, Andrei Chistol, secretar de stat la Ministerul Educației Culturii și Cercetării a remarcat participarea Chinei în cadrul Festivalului, spunând că ansamblurile chinezești care au evoluat de-a lungul anilor au ridicat de fiecare dată sala în picioare, iar faptul că Republica Populară Chineză participă an de an la festivalurile internaționale spune multe lucruri pozitive despre nivelul de cooperare dintre cele două țări.

Ediția din acest an a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”, cu genericul „Mărțișorul e iubire”, va cuprinde 54 de spectacole, în perioada 1-10 martie, jumătate dintre care vor fi organizate în afara Chișinăului, inclusiv patru – în stânga Nistrului, la Tiraspol.

loading...

Comments are closed.