Externe

China: Compania Ant pregătește cea mai mare listare pe plan global

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ant Group Co Ltd a stabilit luni prețul pentru o Ofertă Publică Inițială la Bursa din Shanghai la 68,8 yuani (10,27 dolari) per titlu, a anunțat compania chineză de fintech într-un document remis operatorului bursier local, transmite Telegraph.md, cu referire la Radio Chișinău

Ant speră să obțină 114,9 miliarde de yuani (17,15 miliarde de dolari) în cadrul listării la Bursa de la Shanghai, care ar urma să fie cea mai mare IPO din China, depășind-o pe cea de 10,1 miliarde de dolari a Agricultural Bank of China din 2010, conform datelor Refinitiv. De asemenea, Ant a stabilit luni și prețul pentru o Ofertă Publică Inițială la Bursa din Hong Kong la 80 dolari Hong Kong (10,32 dolari) per titlu.

Susținută de gigantul chinez al comerțului online Alibaba Group Holding Ltd, Ant ar urma să se listeze simultan la Hong Kong și Shanghai, obținând aproximativ 34 de miliarde de dolari. Ar fi cea mai mare Ofertă Publică Inițială (IPO) din lume, depășind recordul de 29,4 miliarde de dolari înregistrat anul trecut de gigantul petrolier Saudi Aramco.

Ant ar urma să vândă 1,67 miliarde de acțiuni la Bursa de la Shanghai și un nivel similar la Hong Kong, ceea ce reprezintă combinat 11% din capitalul social extins.

Ideea genială care l-a salvat pe un tânăr de la faliment și l-a făcut milionar în plină pandemie

loading...

Comments are closed.