Externe

China respinge ideea alăturării într-un tratat trilateral de dezarmare nucleară cu SUA și Rusia

Pinterest LinkedIn Tumblr

China a respins luni sugestia că ar putea participa la un acord trilateral de dezarmare nucleară împreună cu Statele Unite și China. Președintele american Donald Trump a spus că el și președintele rus Vladimir Putin au discuta vineri telefonic posibilitatea unor negocieri în trei, cu China, pentru un tratat major cu participarea primelor trei puteri nucleare din lume, scrie Europalibera. 

Dar luni purtătorul de cuvânt al Ministerului Chinez de Externe, Geng Shuang, a spus că forțele nucleare ale țării sale se află „la cel mai scăzut nivel”, neputând fi comparate cu cele ale Statelor Unite sau Rusiei.

„China respinge orice declarații făcute pe seama sa de alte țări în chestiunea controlului armamentelor, și nu va participa la niciun fel de negocieri trilaterale pe tema dezarmării nucleare”, a spus Geng la o conferință de presă, la Beijing, răspunzând unei întrebări despre remarcile lui Trump.

Oficialul chinez a mai spus că țările cu cele mai mari arsenale nucleare au o răspundere specială în reducerea acestora, și trebuie să ofere un exemplu bun de urmat pentru alte țări.

loading...

Comments are closed.