Externe

China va interzice cântecele pentru karaoke cu „conținut ilegal”

Pinterest LinkedIn Tumblr

China va interzice melodiile pentru karaoke care conțin „conținut ilegal”, a anunțat Ministerul pentru Cultură și Turism, potrivit BBC. Regulile urmează să intre în vigoare la 1 octombrie.

Melodiile care se încadrează în această categorie sunt cele care, potrivit ministrului, includ versuri care pun în pericol unitatea națională, suveranitatea sau integritatea teritorială.

Cei care furnizează conținut în localurile de karaoke au fost îndemnați să revizuiască melodiile și să semnaleze ministerului cântecele care pot fi dăunătoare.

Alte melodii care urmează să fie interzise includ cântece care:

  • Incită la ură etnică și discriminare etnică;
  • Pun în pericol securitatea națională sau dăunează onoarei și intereselor naționale;
  • Încălcă politicile religioase ale statului;
  • Propagă obscenitatea, jocurile de noroc, violența și alte activități infracționale.

China are peste 50.000 de localuri de divertisment pentru karaoke și dansuri în toată țara, potrivit ministerului.

Acesta a adăugat că a fost dificil pentru operatorii de locații să identifice melodiile ilegale, dat fiind că unii aveau biblioteci de muzică de peste 100.000 de melodii – motiv pentru care încurajează furnizorii de conținut să își asume mai multă responsabilitate.

Nu este prima dată când China interzice melodiile din locurile de karaoke. În 2015, ministerul a lansat o listă neagră de 120 de melodii care „au trâmbițat obscenitatea, violența, criminalitatea sau au afectat moralitatea socială”.

Cenzura este obișnuită în China, rețelele sociale eliminând în mod obișnuit conținutul care este perceput ca amenințător pentru stabilitatea socială sau pentru Partidul Comunist aflat la guvernare.

loading...

Comments are closed.