Alte știri

China va reduce treptat consumul de cărbune în perioada 2026-2030

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Chinei Xi Jinping a anunțat că țara sa va începe să își scadă treptat consumul de cărbune în perioada 2026-2030, ca parte a unor eforturi de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, informează Digi24.ro

Vom controla cu strictețe toate proiectele de producție bazate pe cărbune ca materie primă”, a spus șeful statului chinez în cadrul unei videoconferințe. „Vom limita consumul de cărbune începând cu cincinalul 2021-2025 și vom renunța în cadrul celui următor, 2026-2030”, a adăugat el.

Beijingul s-a angajat anul trecut că va face în așa fel încât China să ajungă la emisii zero până în 2060. „China se angajează să ajungă de la un vârf de consum la neutralitate într-un timp mult mai scurt decât alte țări dezvoltate, iar acest lucru necesită un efort mare”, a spus Xi Jinping.

În ciuda acestui angajament, China este una dintre puținele țări ale lumii care a început noi proiecte pentru industrii consumatoare de cărbune în ultimii ani.

Autoritățile chineze au venit cu acest mesaj în contextul unui summit climatic găzduit de președintele SUA, Joe Biden. Casa Albă a semnalat, miercuri, că Administrația Biden vrea să reafirme rolul de lider al Statelor Unite pe plan global în eforturile de contracarare a modificărilor climatice.

Citește și: Încă o țară europeană va expulza diplomați ruși, în semn de solidaritate cu Cehia

loading...

Comments are closed.