Alte știri

Chiril Lucinschi a donat plasmă. ,,Am fost spitalizat și știu cât de dur poate fi Covid-19”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul deputat Chiril Lucinschi s-a tratat după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Aceasta a suportat viroza în luna octombrie, iar recent a mers să doneze plasmă pentru cei infectați și i-a îndemnat și pe alți oameni vindecați să ajute.

„Se spune că orice lucru bun trebuie făcut sincer și ținut în taină. Însă pot fi și excepții, atunci când vrei să ajuți mai multe persoane. Ieri am fost telefonat de la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, m-au întrebat dacă pot și vreau să donez plasmă pentru bolnavii cu formă gravă de COVID-19. Am mers fără nicio ezitare. Eu n-am vorbit despre aceasta, dar în luna octombrie am prins și eu virusul, am fost spitalizat și știu cât de dur poate fi.

La Centru mi-au spus că au foarte puține stocuri de plasmă, acestea se dau pentru pacienții cu formă gravă, iar dintre cei care au avut forme ușoare sau asimptomaticii, care s-au tratat acasă, puțini vin să doneze plasmă, deși au anticorpi. Nu vreau să scriu despre cât de tare suferă pacienții cu forme grave și familiile lor din cauza acestui virus, pentru că știți acest lucru.

Eu vreau doar să vă rog foarte mult, dacă aveți prieteni, cunoștințe care s-au tratat de pe urma Covid-19 sau poate chiar cineva dintre voi, mergeți sau sugerați-le să meargă la Centru și să doneze plasmă. Așa îi vom ajuta pe cei bolnavi și pe medicii noștri, care sunt pe prima linie, în luptă continuă cu această năpastă”, a menționat fostul deputat.

loading...

Comments are closed.