Politic

Chirtoacă către Năstase: Spune concret, cui aparține „German Aviation Capital” GMBH, din Germania?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Seria atacurilor reciproce dintre Dorin Chirtoacă și Andrei Năstase continuă. Ex-primarul Capitalei Dorin Chirtoacă a publicat o serie de informații ce confirmă că Andrei Năstase este implicat in schema frauduloasă de privatizare a Air Moldova împreună cu nașul său de cununie Victor Țopa.

Recent Dorin Chirtoacă acuza „tandemul fiului și al nașului” Victor Topa și Andrei Năstase (vice-directorului „Air Moldova” de la acea vreme) că au pus la cale o escrocherie ce avea ca scop privatizarea ilegală a Companiei „Air Moldova”. Potrivit lui Chirtoacă, prejudiciul cauzat statului de către acest tandem de familie Țopa-Năstase ca urmare a acestei escrocherii este de circa 7 milioane Euro.
 
Ieri a urmat prima reacție a lui Andrei Năstase la aceste învinuiri. Năstase a plasat pe FB un video montat din câteva părți, citind de pe prompter un text confuz, care se dorea a fi o replică lui Dorin Chirtoacă. Ca de obicei în asemenea cazuri, Năstase, în loc să răspundă la întrebarea ce i-a fost pusă, a recurs la acuzații și etichetări, inspirându-se inclusiv de la partenerului său de proteste din 2015, Igor Dodon, numind-i pe Dorin Chirtoacă și Mihai Ghimpu – „nepotul și moșul”.
 
În loc să răspundă la întrebarea – „cine-i investitorul german și cui aparține „German Aviation Capital” GMBH?” Năstase l-a acuzat pe Dorin Chirtoacă că „este un fals unionist”.
 
Reacția lui Dorin Chirtoacă nu s-a lăsat mult așteptată. De astă dată liderul PL l-a acuzat pe Năstase că, împreună cu nașul său Victor Țopa este complice la atacurile radier la Victoriabank în 2005. Mai mult, Chirtoacă îl îndeamnă pe liderul DA să se retragă din blocul ACUM: „Să nu-i pui sub lovitură pe cei care sunt onești acolo. Mai devreme sau mai târziu, ei se vor dezice de tine și hoția făcută împreună cu nașul, Victor Țopa. Ține minte bine asta!”, a scris liderul PL pe Facebook.
loading...

Comments are closed.