Politic

Chirtoacă către unul din finanțatorii Platformei DA: Ce s-a întâmplat cu creditul luat de la BEM în anii 2000?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Noul președinte al Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, a răspuns acuzațiilor lansate de Viorel Țopa, unul dintre finanțatorii Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA). Chirtoacă afirmă că sugestia lui Țopa, precum că PL va lupta cu PAS și PPDA, după ce instanța de judecată a anulat toate restricțiile în privința sa înainte de Congresul formațiunii ar fi greșită, scrie Ziarul Național. 

„Voi participa la mai multe emisiuni TV în zilele următoare și voi prezenta mai multe detalii despre dosarele penale politice care, cu restricții sau fără, merg înainte bine-merci, iar scopul lor nu este unul bun deloc. Nu am niciun fel de experiență în a colabora cu Plahotniuc, spre deosebire de dvs., care în anul 2005 ați făcut împreună atacul asupra „Victoriabank” și v-ați ars. Niciodată nici măcar nu m-am văzut cu respectivul și nici nu am de gând”, a scris Chirtoacă într-o postare pe Facebook.

Fostul primar, cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată, este indignat și de insinuarea cu tranzacțiile, conspirațiile sau compromisurile la care a făcut referire Viorel Țopa, dar și de comparația cu Ilan Șor.

„Eu nu am cu ce să fiu șantajat, chiar dacă unii ar vrea să creeze asemenea impresii, pornind de la cazuistica altora. Aceasta evident îi enervează pe toți, în primul rând pe Plahotniuc, dar și pe ceilalți care vor să ajungă la putere și să facă la fel. Dvs. în schimb, când ne lămuriți, totuși, ce s-a întâmplat cu creditul luat de la BEM în anii 2000”, întreabă Chirtoacă.

Amintim că Viorel Țopa a spus că anularea tuturor restricțiilor în privința lui Chirtoacă nu ar fi întâmplătoare. Totodată, menționăm în spațiul mediatic se vechiculează că Victor și Viorel Țopa ar finanța Platforma DA, deși liderul oficial al partidului, Andrei Năstase, neagă acest lucru.

loading...

Comments are closed.