Chișinău. Când vor apărea pe piaţă brazii vii în acest an şi cât vor costa?

brazi chisinau, moldova craciunul, anul nou

De la 15 decembrie vor apărea pe piaţă primii brazi naturali, iar preţul lor va rămâne neschimbat faţă de anul trecut, promit reprezentanţii Moldsilva. “Preţul la acesta va fi de 36 de lei pentru un metru de pom de Crăciun în picioare”, a declarat şefa serviciului de presă Agenţia Moldsilva, Viorica Caciuc.

Aproape jumătate dintre brazii ce vor fi puşi în acest an în vânzare cresc la pepeniera din Străşeni. În acest an, reprezentanţii Ocolului Silvic se aşteaptă la venituri record.

“Anul trecut de la Ocolul Silvic de la noi s-au realizat în jur de 6-7 mii de bucăţi de molizi. Anul acesta noi am scos în vânzare pe toţi 24 de mii”, a comunicat şeful adjunct Ocolul Silvic Străşeni, Alexandru Pazurati.

Brazii care vor fi tăiaţi au fost plantaţi în urmă cu şapte ani. Locuitorii Capitalei spun că vor împodobi bradul la începutul lunii decembrie. “Aproape de sărbători. Cu copilul bineînţeles, cu familia”, a declarat o doamnă din Chișinău.

“Planific să împodobesc bradul în data de 1 decembrie. De fapt ca în fiecare an. Voi opta pentru bradul artificial“, a declarat un bărbat.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share