Alte știri

Chișinău Criterium 2017: Programul integral al cursei grandioase de ciclism

Pinterest LinkedIn Tumblr

Chișinău Criterium este o sărbătoare grandioasă pentru toți amatorii de ciclism, dar și pentru cei care pur și simplu iubesc să se plimbe cu bicicleta în timpul liber. Chișinău Criterium invită toți doritorii să ia parte la această competiție. Duminică, 28 mai, în Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului se va desfășura tradiționala cursă de ciclism Chișinău Criterium.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În această zi, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău se vor aduna numeroși cicliști. Printre aceștia vor fi atât sportivi profesioniști, cât și persoane care au urcat pe bicicletă recent. Pentru începători și pentru cei care nu vor să participe la întrecere, organizatorii au prevăzut VELO FUN – cursa de 15 km pe străzile din Chișinău pe orice tip de bicicletă. Coloana de cicliști amatori va fi escortată de mareșali și echipe de patrulare. Participarea la cursă este gratuită.

Partea competitivă Chisinau Criterium 2017 se va desfășura sub forma unei întreceri pe două distanțe la alegere: 30 km și 60 km. Lungimea unui cerc este de 5 km. Sportivii trebuie să se încadreze în limitele de timp: 1 oră și 25 minute pentru 30 km și 2 ore și 50 minute pentru 60 km. Traseul cursei va trece pe străzile centrale ale Chișinăului. Puteți face cunoștință cu harta cursei, accesând acest link: criterium.md/harta-traseului.

Participanții la cursa de ciclism pot participa cu orice tip de bicicletă. Câștigătorul cursei va fi sportivul care primul va ajunge la linia de finiș în cadrul ultimului cerc al distanței. Rezultatele sunt fixate de un sistem de cronometrare profesionist.

09:30 – discursul inaugural al președintelui organizației sportive sporter.md

09:45 – antrenament

10:00 – startul cursei Criterium 30 km

11:25 – finișul cursei Criterium 30 km

12:00 – startul Velo Fun

13:00 – startul cursei Criterium 60 km

15:50 – finișul cursei Criterium 60 km

16:05 – 16:25 – premierea câștigătorilor

Organizatorii cursei de ciclism Chișinău Criterium sunt organizația sportivă Sporter și cel mai popular panou de anunțuri din Moldova – site-ul 999.md.

Pentru prima dată, Chisinau Criterium s-a desfășurat în septembrie 2014 cu suportul Federației de ciclism din Republica Moldova. În 2015, condițiile cursei s-au schimbat și s-au simplificat, pentru ca fiecare doritor să aibă posibilitatea să participe la aceasta indiferent de nivelul de pregătire. În același an, cursa a fost inclusă Calendarul oficial al evenimentelor sportive al Ministerului Tineretului și Sportului din Republica Moldova.

Vă așteptăm pe 28 mai, în Piața Marii Adunări Naționale! Detalii puteți afla pe site-ul oficial al cursei: criterium.md

loading...

Comments are closed.