Chișinău: Peste 4900 de cereri pentru clasa I depuse online în prima săptămână

În prima săptămână de la lansarea înscrierii în clasa întâi, peste 4900 de cereri au fost depuse pe platforma escoala.chisinau.md

Cifra reprezintă deja jumătate din numărul total al copiilor care urmează să fie înmatriculați în clasa întâi, în anul de studii 2024-2025.

Au fost recepționate și 500 de apeluri telefonice mesaje pe email ale părinților care cer să fie ghidați în depunerea cererii sau solicită informații despre districtul școlar.

Totodată, în 8 instituții de învățământ a fost depus deja un număr mai mare de solicitări, iar în alte șapte școli, în special din suburbii, încă nu a fost înregistrată nicio cerere.

Amintim, procedura de înscriere se va desfășura în două etape. Prima va dura până în 24 mai, pentru copiii care împlinesc 7 ani până în 1 septembrie, iar a doua etapă, pentru ceilalți copii sau care nu au reușit să depună cererile în prima etapă, se va desfășura între 3 și 17 iunie.

Înscrierea copiilor în clasa I se face în școlile din districtele respective, în funcție de adresa de domiciliu a părinților sau a reprezentanților legali ai copiilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share