CHIȘINĂU // Un bărbat de 38 de ani a fost scăpat de la înec de salvatorii din parcul Valea Trandafirilor

Un bărbat de 38 de ani a fost salvat de la înec de salvatorii stației de salvare pe apă din parcul Valea Trandafirilor din sectorul Botanica al capitalei, informează Jurnal.md

Cazul a avut loc în după amiaza zilei de ieri, la ora 16:45, după ce bărbatul a intrat în lac. Potrivit salvatorilor acesta a dat semne că se îneacă, iar oamenii din preajmă au solicitat ajutor. O echipă de salvatori a stației de salvare nr.5 din Chișinău cu o barcă au efectuat misiunea de salvare.

La distanța de circa 10 metri de la mal, bărbatul a fost recuperat, iar echipa de salvatori au efectuat manevre de resuscitare pentru a-l readuce la viață.

Pe mal, bărbatul a fost preluat de o echipă de medici. La moment viața acestuia este în afara oricărui pericol.

În acest context, IGSU îndeamnă oamenii să respecte bazele securității vieții, să nu intre în lacuri și iazuri în cazul în care anterior au fost consumate băuturi alcoolice.

Mai mult, este interzis înotul după zonele delimitate ale plajelor. În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.

Conform datelor IGSU de la începutul anului în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 59 de persoane, inclusiv 10 minori.

Citește și: Alte 43 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova

Total
0
Shares
Total
0
Share