Alte știri

Chișinăuienii s-au mobilizat și merg la vaccinare: În două zile, de la 1300 de persoane, la peste 3500

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultimele doua zile a crescut numărul persoanelor în Chișinău, care doresc să se vaccineze. Potrivit primarului general Ion Ceban, oamenii s-au mobilizat și vin la toate punctele de vaccinare și la Centrul municipal creat.

„Doar în ultimele 2 zile, numărul solicitărilor zilnice pentru vaccinare a crescut de cca 3 ori: de la 1300 în data de 29 aprilie, la peste 3500 la ziua de ieri. Am solicitat să fie vaccinați toți cei care doresc, deoarece nu este corect să păstrăm vaccinurile la frigider, iar mai multe persoane anterior refuzau imunizarea. Vaccinarea trebuie să devină accesibilă pentru fiecare. Nu trebuie să birocratizăm procesul. În lipsa registrului operațional de programare pentru vaccinare, am luat decizia ca administrarea serului să se facă în baza adresării libere, chiar dacă au fost observate la anumite centre de vaccinare mici aglomerații”, a declarat Ceban.

Primarul afirmă că un număr atât de mare de doritori de a se vaccina ne bucura: este evident că populația este responsabilă și conștientă de beneficiile vaccinării.

„Păstrăm distanța, chiar dacă stăm câteva minute în plus la coadă pentru imunizare. Vom analiza în permanență situația și, la necesitate, vom activa centre de vaccinare suplimentare”, a conchis acesta.

loading...

Comments are closed.