Social

Chișinăuienii și oaspeții capitalei pot închiria de astăzi trotinete electrice

Pinterest LinkedIn Tumblr

În capitală a fost lansat astăzi primul serviciu de închiriat trotinete electrice – iRide. Proiectul este desfășurat cu susținerea PNUD și a Facilității Globale de Mediu și are drept scop să contribuie la promovarea transportului alternativ prietenos mediului, transmite Telegraph.md, cu referire la Moldpres.

La evenimentul de lansare a serviciului au fost prezenți edilul capitalei, Ion Ceban și reprezentantul rezident PNUD în Republica Moldova, Dima Al-Khatib.

„Acest serviciu este o bună oportunitate, dar și o alternativă pentru cei care doresc să se deplaseze prin oraș cu trotinetele, dar nu au posibilitatea să le cumpere sau nu doresc să facă acest lucru. Mai este de muncit cu privire la crearea infrastructurii pentru aceste tipuri de transport, facem pași mici dar siguri în acest sens, pentru crearea condițiilor în capitală”, a opinat Ceban.

Și reprezentatul PNUD a menționat că practicile actuale de planificare și dezvoltare urbană strategică se axează din ce în ce mai mult pe mobilitatea inteligentă și mobilitatea ecologică, iar transportul urban alternativ ocupă un loc important în politicile de dezvoltare ale aglomerărilor urbane moderne.  „Și Chișinăul își regândește rețeaua de transport pentru a oferi oamenilor alternative sigure, eficiente și confortabile pentru călătorie, fie cu transportul public, privat, cu bicicleta sau pe jos. Acest lucru este cu atât mai necesar acum, când traversăm criza COVID-19 și ne dorim să reconstruim un viitor mai bun și mai ecologic”, a specificat Dima Al-Khatib.

Trotinetele oferite de iRide pot atinge o viteză de până la 25 km/oră, suportând o greutate maximă de 100 kg și dispunând de un acumulator care asigură o autonomie de până la 25 de km.

Pentru a putea închiria trotinetele, este nevoie de a urma următorii pași: înregistrarea pe site-ul https://iride.md; găsirea celei mai apropiate locații cu parcare iRide; închirierea trotinetei; returnarea trotinetei la cea mai convenabilă locație cu parcare iRide. Plata este efectuată la sfârșitul sesiunii de chirie, utilizând cardul bancar.

Astăzi, serviciul iRide dispune de 30 de trotinete electrice, disponibile în cele mai populate zone ale Chișinăului. Serviciul a fost creat cu susținerea proiectului GEF-PNUD „Orașe verzi durabile pentru Moldova”.

loading...

Comments are closed.