Chișinăul a intrat în clasamentul celor mai scumpe orașe din Europa

Baza de date globală Numbeo a prezentat un clasament al celor mai scumpe orașe din Europa. Primele două locuri au revenit orașelor elvețiene Geneva și Zurich, scrie Newsmaker.md

Pe locul trei este Reykjavik (Islanda), pe locul patru – Oslo (Norvegia) și pe cinci – Londra.

În clasament figurează și Chișinăul care se află pe locul 79, din totalul a 92 de orașe, între Sarajevo și Skopje.

Clasamentul s-a bazat pe informații despre prețurile de consum, valoarea imobiliară și indicele calității vieții. Autorii clasamentului au luat ca bază prețurile din New York, care se află pe locul trei în clasamentul mondial al celor mai scumpe orașe, după Geneva și Zurich.

La Chișinău, potrivit clasamentului, viața este cu 63,6% mai ieftină decât la ​​New York. Potrivit calculelor Numbeo, în capitala Moldovei, o familie de patru persoane poate trăi cu 38,3 mii lei pe lună, fără a achita chiria.

Vecinii Chișinăului în clasament sunt Sarajevo din Bosnia și Herțegovina (locul 78), Skopje din Macedonia de Nord (locul 80), Sankt Petersburg (81), Ekaterinburg (82), Novosibirsk (83), Krasnodar (84), Nijni Novgorod (85), Kazan (86) și Kiev (87). Iași din România se află pe locul 76. Potrivit Numbeo, viața la Chișinău fără chirie este cu 2,5% mai ieftină decât la Iași, dar luând în calcul chiria – mai scumpă cu 2,9%. Mâncarea și restaurantele din capitala Moldovei s-au dovedit a fi mai ieftine.

Capitala României, București, se afla pe locul 67 în clasament.

Numbeo este un serviciu din Serbia, o bază de date online a prețurilor de consum, a valorilor imobiliare și a indicatorilor de calitate a vieții în diferite orașe din lume.

Total
0
Shares
Total
0
Share