Chișinăul va găzdui reuniunea președinților Comisiilor pentru afaceri ale UE și ai Comisiilor pentru afaceri externe din țările UE

Parlamentul Republicii Moldova va găzdui, în premieră, reuniunea președinților Comisiilor pentru afaceri ale UE și ai Comisiilor pentru afaceri externe din țările Uniunii Europene. Evenimentul cu genericul „United4Moldova” va avea loc sâmbătă, 4 noiembrie, pe platforma Comisiei politică externă și integrare europeană.

Numeroși prieteni ai Republicii Moldova – parlamentari din diferite state membre ale Uniunii Europene, reprezentanți ai Parlamentului European și diplomați – vor dezbate subiectul perspectivei europene a țării noastre și cum pot fi sprijinite eforturile de integrare europeană a Moldovei. În deschiderea reuniunii, mesaje de salut vor adresa participanților la eveniment Președinta țării, Maia Sandu, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, Prim-ministrul Dorin Recean, Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, și șeful Delegației UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks.

Dezbaterile se vor desfășura în cadrul a trei sesiuni: integrarea europeană – realizări, acțiuni de întreprins și lecții de învățat; dezvoltarea economică și securitatea energetică; reziliența securității. Deputați, miniștri, secretari de stat și consilieri prezidențiali vor prezenta situația din Republica Moldova, progresele înregistrate în procesul de aderare la UE și provocările care urmează a fi depășite de țara noastră. La finalul discuțiilor, va fi aprobată Rezoluția reuniunii.

Evenimentul de diplomație parlamentară „United4Moldova” se înscrie în eforturile Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului Republicii Moldova de a promova aderarea țării noastre la Uniunea Europeană și de a aprofunda relațiile bilaterale și regionale.

Total
0
Shares
Total
0
Share