Social

Christmas Convoy: Sute de copii din cartierul Telecentru au primit cadouri de Crăciun, de la semenii lor din Germania

Pinterest LinkedIn Tumblr

În preajma sărbătorilor de Crăciun și An Nou, în curțile complexelor locative de pe strada Sprâncenoaia 1/A și 3/A din cartierul Telecentru al capitalei, magia sărbătorilor de iarnă și-a făcut apariția printr-o petrecere dedicată copiilor, plină de culoare, zâmbete, cu program tematic și distractiv, cu jocuri și dans alături de Moș Crăciun, Crăciunița și alți eroi îndrăgiți de cei micuți și bineînțeles multe cadouri.

Despre aceasta a anunțat președintele celor două asociații de locatari, Ion Garam, pe pagina sa de Facebook.

Acesta, în parteneriat cu Ion Crudu, unul din fondatorii filialei moldovenești ai Organizației Internaționale „Round Table” au reușit să-l aducă pe Moș Crăciun cu desaga plină cu daruri pentru circa 200 de copii care locuiesc în aceste blocuri.

Vorbim despre un proiect european în cadrul căruia copiii din Germania, prin intermediul organizației de caritate, pregătesc daruri gen jucării, rechizite, haine sau produse de igienă, pentru copiii din Republica Moldova.

Organizaţia non-guvernamentală Round Table din Germania, în parteneriat cu Round Table Moldova a făcut o donaţie în acest an, de peste 200 de cadouri de la copiii din Germania, împachetate cu grijă, pentru copiii din cele două complexe locative.

Fiind contactat de către Telegraph Moldova, Ion Crudu, cofondator al organizației Round Table Moldova a menționat că campania derulează începând cu anul 2012.

„În anul 2021, de Crăciun am adus cadouri pentru aproximativ 25 000 de copii din 30 de raioane ale țării, prin intermediul proiectului Christmas Convoy. Măcar în preajma sărbătorii Nașterea Domnului, să uităm un pic din grijile cotidiene pentru a face un mic gest de umanitate”.

Potrivit lui Ion Garam, președintele asociațiilor de locatari, aceste daruri de la copiii din Germania poartă și o încărcătură emoțională, întrucât în multe colete se găsesc mesaje scrise de către aceștia, ce demonstrează dorința sinceră de a aduce bucurii copiilor din Moldova.

Acesta a mai declarat pentru Telegraph Moldova că acțiunea de caritate nu are niciun fel de tangențe politice fiind una de binefacere și care urmărește să aducă zâmbetul pe fața copiilor în preajma sărbătorilor.

Menționăm că în afară de acest proiect, Round Table Moldova organizează anual și summer Convoy, prin care dotează spitalele și centrele medicale din țară cu utilaj, mobilier și echipament medical.

Facebook // Ion Garam
Facebook // Ion Garam
Facebook // Ion Garam
loading...

Comments are closed.