Social

Cinci cazuri de transport ilicit de bunuri, înregistrate de polițiștii de frontieră în ultimele 24 de ore

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultimele 24 de ore, polițiști de frontieră din cadrul echipelor mobile ale IGPF și DR Est au înregistrat cinci incidente privind transportarea bunurilor de larg consum fără acte de proveniență. Mijloacele de transport au fost stopate în proximitatea frontierei de est și vest.

Echipele mobile ale Direcției regională Est au acționat în proximitatea satului Palanca, la valorificarea unei informații operative, verificată și prelucrată de către ofițerul de investigație. Astfel, au fost oprite în trafic două mijloace de transport, în care pe bancheta din spate și în portbagajul fiecăruia se afla marfă de larg consum în asortiment, fără acte de proveniență. Valoarea bunurile a fost estimată la puțin peste o sută de mii de lei. Audiați, șoferii au declarat că articolele vestimentare erau destinate pentru comercializare.
Documentati sunt un chișinăuian de 31 de ani și un locuitor al raionului Șoldănești de 37 de ani. În consecință marfa a fost ridicată și transmisă spre cercetare completă reprezentanților Serviciului Vamal.

Alte trei cazuri au fost consemnate de către echipele mobile ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Inspectorii fiind implicați în serviciu pe segmentul SPF Leușeni au stopat în trafic trei microbuze. În urma verificărilor, s-a depistat că autoturismele tractate de acestea erau ticsite cu diverse electrocasnice, bunuri în asortiment și piese auto uzate. Solicitați să prezinte acte ce ar confirma proveniența bunurilor, conducătorii auto au comunicat că nu dețin astfel de acte.

În repercursiune, toată marfa a fost depozitată în camera de păstrare a corpurilor delicte de pe teritoriul IGPF, unde se va afla până la elucidarea tuturor circumstanțelor și încadrarea juridică a faptei. Cercetați pe ilegalitățile comise sunt trei conaționali cu vârstele cuprinse între 38 și 47 de ani.

loading...

Comments are closed.