Social

Cinci linii de microbuz își sistează de azi activitatea

Pinterest LinkedIn Tumblr

De astăzi, cinci linii urbane de microbuz nu vor mai circula pe străzile capitalei. Activitatea acestora se suspendă deoarece nu ar fi rentabile. Autoritățile dau asigurări că au găsit o soluție, ce-i drept, temporară – unele dintre rute au fost înlocuite cu autobuze.

Din această dimineață, pe linie nu au ieșit microbuzele de pe rutele 108, 129, 135, 175 și 178. Majoritatea făceau doar câteva curse pe zi, într-un interval extrem de mare și nu aduceau niciun profit.

Microbuzele de pe linia 129 nu mai circulă, de facto, din 1 februarie.

„Se identifică soluții cu Primăria Durlești”, a specificat viceprimarul Iilie Ceban.

Nu există încă o alternativă nici pentru ruta 135, care făcea legătura dintre localitatea Trușeni și Chișinău.

„Se identifică soluții de deservire a unei zone din localitate cu transport local până la troleibuz sau până la Calea Ieșilor Topaz”, a spus viceprimarul capitalei.

Locuitorii de pe strada Băcioii Noi din Chișinău sau din zona acesteia, au o alternativă tot….provizorie.

„Pot utiliza transportul care circulă pe Muncești sau Băcioii Noi. Până la masă, ruta de autobuz 65 cu trei curse și după masă ruta 44 care vine din Revaca cu patru curse”, a menționat Ilie Ceban.

Administratorii rutei 178 care circula în zona Schinoasa și spre localitatea Codru, s-au râzgândit ieri, după anunțul de săptămâna trecută și au promis că vor ieși pe linie astăzi. Nu au făcut-o însă, iar autoritățile nu au identificat deocamdată o variantă de alternativă pentru locuitorii acestei zone.

Cei de la Regia Transport Electric au suplinit, în schimb, numărul de troleibuze de pe rutele care circulă în zona Telecentru.

Nici pentru ruta de microbuz 108 nu au fost identificate alternative. Linia de microbuz 108 făcea legătura dintre cartierul Sculeni și sectorul Botanica.

Responsabilii de la Primăria Chișinău au transmis un mesaj pentru administratorii rutelor de microbuz care blochează activitatea acestora, atunci când ies la proteste.

„Dacă microbuzele vor mai protesta nemotivat, vom rezilia contractele cu ei”, a spus viceprimarul capitalei, Ilie Ceban.

Anunțul privind sistarea celor cinci rute de microbuz a fost făcut vineri. Președintelui Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, a precizat că pe rutele respective activează doar 50 de unități de transport, cu un interval mare între călătorii. Anterior, pe cele cinci curse mergeau 150 de mașini.

Amintim că transportatorii au participat la o ședință la Primăria Chișinău în cadrul căreia au fost abordate problemele. Aceștia cer dublarea tarifelor pentru călătoriile în microbuz sau compensații de la autoritățile municipal de cel puțin 100 de milioane de lei anual.

Citește și: ACCIDENT GRAV la Cahul: Un șofer a accidentat o mașină, trecând la roșu

loading...

Comments are closed.