Cinci localități din raionul Rezina rămân parțial fără curent electric

Încă cinci localități din raionul Rezina rămân parțial fără curent electric. Este vorba de satele Lalova, Cuizăuca, Otac, Bușăuca și Roșcani. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, echipele specializate continuă lucrările de reconectare la energia electrică. Ministerul Energiei susține că pe tronsoanele spre cele 5 localități există piloni avariați și multiple rupturi a conductoarelor. Noaptea trecută, 1251 de consumatori din nordul țării au fost reconectați la rețea.

Totodată, IGSU informează că circulația rutieră pe drumurile naționale se desfășoară în condiții de iarnă. Niciun traseu național nu este blocat, dar cu acces dificil rămân drumuri regionale pe tronsonul Bobeica, Ceadîr-lunga și Doina – Coștangalia din sudul țării.

Administrația de Stat a Drumurilor precizează că, la lucrările de deszăpezire și combaterea lunecușului au fost implicați 378 de muncitori și 448 de unități de tehnică, fiind împrăștiate peste 3000 de tone de material antiderapant. Pe parcursul ultimelor 24 de ore angajații IGSU au intervenit în 31 de situații pentru deblocarea transportului auto de pe trasee, cele mai multe în Chișinău, Hâncești, Nisporeni, Orhei, Ialoveni, Ungheni și Cantemir.

Total
0
Shares
Total
0
Share