Social

Cinci persoane au fost reținute într-un dosar de însușire și spălare a banilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura Anticorupție, informează că, pe parcursul zilei de 21 septembrie 2022, a efectuat mai multe percheziții, în rezultatul cărora au fost reținute 5 persoane. Potrivit probelor acumulate, s-a stabilit că persoanele reținute, în perioada anilor 2021-2022, au organizat o schemă infracțională prin care au însușit ilegal de la agenți economici care comercializează produse petroliere, prin escrocherie și delapidare, cauzând un prejudiciu de aproximativ 25 milioane de lei la peste 100 de părți vătămate.

Persoanele reținute sunt vizate în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul săvârșirii infracțiunilor de delapidarea averii străine (191 alin.(5) din Codul penal), escrocherie (art.190 alin.(5) din Codul penal), și spălarea banilor, comisă în proporții deosebit de mari (art.243 alin.(3) din Codul penal).

Prin urmare, în cadrul investigațiilor efectuate au fost percheziționate unitățile de transport, oficiile și domiciliile persoanelor vizate în schema infracțională. În rezultatul perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate telefoane mobile, agende, înscrisuri de ciornă, recipise, facturi fiscale, foi de parcurs, cât și alte documente pertinente, care urmează a fi supuse expertizării și examinării în cadrul cauzei penale.

Mai mult, pe parcursul zilei de ieri, 22 septembrie 2022, celor 5 persoane reținute le-a fost înaintată învinuire, după care în privința acestora procurorii anticorupție au depus în instanța de judecată, demersuri de aplicare a măsurilor preventive sub formă de arest și respectiv arest la domiciliu.

Precizăm că, în cadrul operațiunii realizate, procurorii anticorupție au beneficiat de suportul angajaților Inspectoratului Național de Investigații al Ministerului Afacerilor Interne și ai Centrului Național Anticorupție.

Despre rezultatele acțiunilor de urmărire penală pe caz, procurorii vor informa ulterior, în măsura în care prezentarea unor date din dosar nu va periclita buna desfășurare a investigațiilor penale.

loading...

Comments are closed.