Externe

Cine este multimiliardarul pe care Trump l-a pus șef la Banca Națională a SUA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Multimilionarul Jerome Powell, propus de Donald Trump pentru şefia Fed – Rezerva Federală, banca centrală americană – a fost acceptat de Senat, cu 84 de voturi pentru şi 13 împotrivă. Jerome Powell, care a fost nominalizat de Trump în noiembrie anul trecut, este republican.

Mandatul actualei șefe, Janet Yellen, numită de preşedintele Obama în 2014, expiră în februarie.

Jerome Powell, în vârstă de 64 de ani, a făcut parte din boardul instituţiei din 2012, este avocat şi este văzut drept cel care va continua actuala politică monetară a Statelor Unite.

În cadrul dezbaterilor Senatului au fost vehiculate idei contradictorii, de la faptul că Powell va fi în măsură să asigure un sistem financiar sigur, care va putea susţine creşterea economică la influenţa pe care ar putea-o avea preşedintele Trump asupra deciziilor Fed.

Sub conducerea fostei șefe, Janet Yellen, economia SUA a avut cele mai bune 6 luni de activitate economică din perioada 2014 – 2017, creşterea economică pentru al treilea trimestru al anului trecut, anunţată în decembrie, fiind de 3,2%, după ce în trimestrul anterior fusese de 3,1%.

loading...

Comments are closed.