Externe

Cine este teroristul ucis, după ce a luat 140 de oameni ostatici, într-un magazin din Franța

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autorul luării de ostatici din Trebes, în sudul Franței, se numea Redouane Lakdim și avea 26 de ani. Era cunoscut poliției pentru mici infracțiuni dar nu era considerat ca fiind în curs de radicalizare, scrie presa franceză.

Ministrul francez de Interne, Gérard Collomb, a declarat vineri, de la locul incidentului, ca Redouane Lakdim era sub supraveghere: „Era un mic delincvent, cunoscut pentru trafic de stupefiante dar nu se putea spune că va deveni un radical care va trece la fapte”. Acesta a precizat ca teroristul care a fost ucis în urma intervenției forțelor speciale a acționat singur. „Era un solitar care a trecut la acte”, a spus ministrul.

Bărbatul care a efectuat atacul din Trèbes in sudul Franței este un soldat al Statului Islamic care a acționat ca răspuns la apelul„ organizației de a viza țări membre ale coaliției internaționale anti-SI, potrivit unui comunicat al Amaq, agenția de propagandă a grupării jihadiste, pe aplicația Telegram.

Ziarul „Le Parisien” spune ca tânărul era supravegheat de direcția generală a Securității interne (DGSI). Foarte activ pe rețelele sociale salafiste, acesta a fost închis la Carcassonne în 2016, fără să se știe motivul. Teroristul este suspectat și că a călătorit in Siria.

loading...

Comments are closed.