Externe

Cine este vinovat de catastrofa aviatică din Rusia? Ce spun experții internaționali?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Polițiștii care anchetează dosarul privind catastrofa aviatică de la aeroportul Șeremetievo, consideră că cea mai probabilă cauză a accidentului este o greșeală a piloților avionului Superjet Sukhoi 100, transmite Komersant, cu referință la surse din poliție.

Oficial, Poliția a prezentat câteva versiuni. Printre acestea se numără necalificarea suficientă a piloților, dispecerilor și a persoanelor care au avizat pozitiv calitatea tehnică a vehicolului. O altă versiune prezentată a fost „condițiile meteo nefavorabile zborului”.

Experții Comitetului Aviatic Internațional, au arătat câteva greșeli fatale comise de piloți: „Aceștia au decis să decoleze chiar dacă era furtună, au ezitat să evacueze combustibilul înainte de aterizarea forțată și nu au putut să țină în frâu avionul manual, ceea ce demonstrează lipsă de profesionalism din partea acestora.”

Anchetatorii au comunicat că piloții au încercat să apropie nasul avionului de pământ, când de fapt trebuia să îl stabilizeze, după instrucțiunile de bază. Acest lucru a agravat și mai mult situația, motiv din care pasagerii din spate au și suferit loviturile foarte serioase. Anume din această cauză pasagerii din coada avionului nu au putut să părăsească avionul de sine stătător.

Concluziile finale vor putea fi trase doar după ce Comitetul Aviatic Internaționaș va analiza cutiile negre a avionului. În seara de 6 mai, toată informația a devenit disponibilă pentru experți spre analizare.

loading...

Comments are closed.