Cine face parte din noua conducere a PSRM

Sâmbătă, în cadrul celui de-al XIX-lea Congres extraordinar al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, secretarul executiv al PSRM, a fost ales unanim în funcția de Președinte al formațiunii. La Congres au participat 204 de delegați din toate raioanele țării.

Totodată, a fost aleasă o nouă componență a Comitetului Executiv Politic al PSRM în număr de 9 persoane: Igor Dodon, Vlad Batrîncea, Olga Cebotari, Grigore Novac, Vladimir Odnostalco, Adela Brăileanu, Alla Pilipețcaia, Grigore Uzun.

În discursul său, Igor Dodon a mulțumit celor prezenți pentru încrederea acordată, exprimând convingerea că prin eforturi comune, PSRM va obține noi victorii politice care să asigure un viitor prosper țării noastre.

Referindu-se la situația politică din țară, Igor Dodon a menționat importanța anului 2024 – anul alegerilor prezidențiale în Republica Moldova. Liderul PSRM a atras atenția asupra impasului economic și politic în care a fost adusă țara sub conducerea Maiei Sandu și a partidului PAS – marionetele lui Soros și ai ambasadorilor străini.

”Țara e transformată, pas cu pas, într-un pustiu. Fără oameni, fără instituții, fără independență, fără viitor. Încă un mandat pentru Maia Sandu și PAS va conduce la dispariția noastră ca țară integră și ca popor distinct”, a subliniat Igor Dodon.

Potrivit Președintelui PSRM, există o alternativă cursului distructiv al Maiei Sandu care constă în proclamarea INTERESULUI NAȚIONAL AL REPUBLICII MOLDOVA drept scop politic suprem.

În opinia lui Igor Dodon interesul național al Moldovei rezidă în promovarea unei politici externe echilibrate, menținerea statalității, independenței, suveranității și neutralității moldovenești, în necesitatea restabilirii integrității teritoriale a țării, susținerea producătorilor autohtoni, schimbarea legislației bancare în favoarea cetățenilor, în achiziționarea resurselor energetice la prețuri cât mai mici posibil, asigurarea unei educații de calitate pentru copiii noștri în școli, cultivarea mândriei copiilor noștri pentru țara lor și pentru istoria ei, protejarea Ortodoxiei și a valorilor creștine și tradiționale, respectarea democrației, statului de drept și libertății de exprimare ș.a.

”Haideți să terminăm cu practica asta de a ne uita în gura străinilor! Haideți să punem în centrul vieții noastre statale pe noi înșine – pe cetățenii Republicii Moldova, țara noastră, interesele noastre naționale și viitorul nostru!”, a remarcat Igor Dodon.

Liderul PSRM și-a exprimat încrederea că Partidul Socialiștilor va putea să apere Moldova, iar majoritatea cetățenilor îl vor susține în lupta comună pentru valorile Moldovei, pentru statalitate, neutralitate, o economie puternică, familia tradițională, credința ortodoxă, identitatea moldovenească.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share