Editoriale

Cine-i candidatul majorității parlamentare?

Pinterest LinkedIn Tumblr

După descrierea oferită de Vlad Batrîncea, că acesta este economist, cu experiență în gestionarea finanțelor și în activitatea publică, putem să ne dăm cu părerea, după cum urmează:

  1. Igor Dodon – economist, care a avut treabă și cu gestionarea finanțelor publice și a fost anterior implicat în actul guvernamental.
  2. Sergiu Pușcuța – șeful Inspectoratului Fiscal de Stat, cu experiență vastă în domeniul finanțelor publice, ex-ministru al Economiei. Apropo, despre candidatura acestuia s-a vorbit și anterior, la fel ca și despre posibila înaintare a lui Igor Dodon. Este tehnocrat, respectat de întreaga clasă politică.
  3. Alexandru Muravschi – ex-vicepremier responsabil pentru Economie în Guvernul Sturza. Experiență îndelungată în domeniul economic și financiar al țării, dar și la nivel internațional. Tehnocrat, respectat atât de dreapta, cât și de stânga politică.
  4. Zinaida Greceanîi – președintele Parlamentului, ex-prim-ministru, ex-vicepremier responsabil de domeniul economic, a gestionat mai multe crize, inclusiv cea energetică(acordul cu Gazprom).
  5. Andrei Năstase – lider PPDA, ca să încerce și la această funcție. Are experiență în gestionarea crizelor pe care tot el le provoca la proteste.
  6. Leonid Talmaci – ex-guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, cel mai longeviv, care știe bine prețul finanțelor atât în sistemul bancar, cât și a celor publice. Este un tehnocrat respectat de clasa politică.

Ce alte candidaturi mai pot fi?

Autor: Bazar Politic

loading...

Comments are closed.