Alte știri

Cine sunt cei trei candidați propuși Guvernului la postul de judecător CEDO din partea RM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Diana Scobioală, Vladimir Grosu și Nicolae Eșanu sunt candidații care vor fi propuși Guvernului pentru postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea Republicii Moldova, transmite Telegraph.md

Candidații au fost aleși de către o comisie care a hotărât înaintarea Guvernului spre aprobare primii trei candidați care au acumulat cel mai mare punctaj în cadrul concursului.

Amintim că activitatea comisiei a fost marcată de un scandal după ce președintele Maia Sandu a cerut ca Pavel Abraham, membrul desemnat de Igor Dodon în comisia pentru selectarea judecătorului la CEDO, să fie înlocuit cu judecătoarea Viorica Puică.

Și asta din cauza unor dubii rezonabile cu privire la integritatea acestuia. Abraham a rămas însă în comisie, iar ministrul Justiției din guvernul demisionar, Fadei Nagacevschi, a declarat că Maia Sandu nu are dreptul să retragă membrul desemnat de fostul președinte.

Concursul a fost anunțat de Ministerul Justiției în data de 24 decembrie. La competiție au fost admiși magistrați care se bucură de cea mai înaltă reputație morală, juriști ce au o competență recunoscută, posedă cunoștințe în domeniul sistemului juridic național, dreptului internațional public și au experiență juridică în calitate de practicieni.

loading...

Comments are closed.